Клинички докажана ефикасност на производите Defendyl-Imunoglukan P4H®

За производите Defendyl-Imunoglukan P4H® на повеќе од 1500 луѓе се спроведени повеќе од 10 клинички испитувања со кои се докажува нивната безбедност и ефикасност.

Прочитај повеќе

Децата и настинката

Настинката и другите инфекции на респираторниот тракт се најчеста причина за пропуштање градинка или работа. Во училиштата и градинките настинките и кашлицата се шират од дете на дете.

Повеќе

Како да се изборите со воспалението на средното уво

Otitis media или воспаление на средното уво е една од најчестите болести во детството, како и главна причина за посета на доктор и препишување на антибиотик.

Повеќе

Поттикнете го Вашиот имунолошки систем со производите Defendyl-Imunoglukan P4H®

Нашиот имунолошки систем е постојано активен и спремен да не заштити од штетните микроорганизми.

Повеќе

Дали сте знаеле? Подобра отпорност на организмот може и да се „тренира“

Имунолошкиот систем во човековиот организам се дели на вроден и стекнат имунолошки систем.

Повеќе

Витамините и минералите се важни хранливи материи за нашиот организам. Дали се доволни за зајакнување на имунитетот во сезона на зголемени инфекции на респираторниот систем?

Недостаток на витамини и минерали е една од најчестите причини за болестите во светот.

Повеќе

Запознајте ги нашите производи

Запознајте ги нашите производи

  • Зајакнување на имунитетот

Зошто да изберете Defendyl-Imunoglukan P4H®?

Најважна состојка е природен патентиран IMG® добиен од печурката буковка. Производството е контролирано и е во склад со стандардите за квалитет.

Прочитај повеќе
<p><strong>Природно</strong></p>

Природно

<p><strong>Вегетаријанско</strong></p>

Вегетаријанско

<p><strong>Без алергени</strong></p>

Без алергени

<p><strong>Без глутен</strong></p>

Без глутен

Искуства од корисници

reviews_background
video_thumbnail

Потполно
природно

Како се добива Defendyl®?

Кога се употребува Defendyl®

Интересни и поучни статии за улогата на имунолошкиот систем во секојдневната употреба.

Во сезона на настинки, грип и останати вируси

Во сезона на настинки, грип и останати вируси

Без разлика на тоа кој вирус ве нападнал (на пр. вирус на грип или настинка), за време на лекувањето се препорачува добро да се одморите, да пиете многу течности и да го зајакнете Вашиот имунолошки систем.

Повеќе

Кај ослабен имунолошки систем

Повеќе

1,2 Respiratory Tract Infections and the Role of Biologically Active Polysaccharides in Their Management and Prevention, 2017. Jesenak M, Urbancikova I, Banovcin P.