Во сезона на настинки, грип и останати вируси

Без разлика на тоа кој вирус ве нападнал (на пр. вирус на грип или настинка), за време на лекувањето се препорачува добро да се одморите, да пиете многу течности и да го зајакнете Вашиот имунолошки систем.

Повеќе

За време на празници и годишни одмори

Кога одиме на краток излет или годишен одмор, не размислуваме на можните „штетници“ кои можат да навлезат во нашиот организам и да предизвикаат разни болести.

Повеќе

На почетокот на поаѓање во градинка и училиште

Поаѓање во градинка и училиште претставува голем пресврт за децата и родителите. Родителите првенствено се грижат како децата ќе се “одвојат„ од домот, но од друга страна се свесни дека децата почесто ќе се разболуваат.

Повеќе

За време на стрес на работното место

Веројатно нема личност која секојдневно не се среќава со стресни ситуации на работа, но и во својот дом.

Повеќе

За време на интензивни спортски тренинзи

Правилна физичка активност е корисна за работата на имунолошкиот систем, а преоптоварување и недоволна регенерација го ослабуваат имунолошкиот систем, а со тоа и ризик од инфекции на респираторниот систем.

Повеќе

Кај замор и малаксаност

Зголемен замор е многу честа појава со која се среќаваме. Зголемен замор често се јавува при закрепнување по вироза или други инфекции.

Повеќе

Кај ослабен имунолошки систем

Имунолошкиот систем е многу сложен, но рецептот за негово правилно и силно функционирање може да биде едноставен.

Повеќе