Природна помош за имунолошкиот систем
  • природен
  • вегетаријански
  • без алергени
  • без глутен

Имуноглукан® е високопрочистена биоактивна материја која е изолирана од печурката буковка. Се произведува од свежи одгледувани печурки со посебна патентирана постапка.

Defendyl-Imunoglukan P4H® не смеат да ги земаат болни со пресадени органи. Болните, кои земаат имуносупресивни лекови, може да земаат Defendyl-Imunoglukan P4H®, само по совет од лекар. Препорачаните дневни количини односно дози, не смеат да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е замена за балансирана и разновидна исхрана.