Да го спречиме ширењето

Без разлика на тоа кој вирус ве нападнал (на пр. вирус на грип или настинка), за време на лекувањето се препорачува добро да се одморите, да пиете многу течности и да го зајакнете Вашиот имунолошки систем. Однесувајте се одговорно, останете во Вашиот дом и на тој начин ќе спречите понатамошно ширење на инфекцијата на членовите од семејството, колегите од работа или од училиште. Доколку вирозите немаат компликации, брзо поминуваат (во рок од една недела) и за тоа време можете слободно да одвоите време за себе и за своето здравје.

Зајакнување на имунитетот

Сезона на чести настинки се јавува секоја година. Нека оваа година биде поразлично и поради тоа зајакнете го Вашиот имунитет пред почеток на сезоната на честите настинки.

Прочитајте повеќе за имунолошкиот систем

Кога се употребува Defendyl®

Интересни и поучни статии за улогата на имунолошкиот систем во секојдневната употреба.

За време на стрес на работното место

За време на стрес на работното место

Веројатно нема личност која секојдневно не се среќава со стресни ситуации на работа, но и во својот дом.

Повеќе

Кај ослабен имунолошки систем

Повеќе