Синергетско дејство на состојките

Клучна состојка на производот Defendyl P4H® е природен патентиран IMG®.

Производот исто така содржи витамин Ц и цинк, кои спаѓаат во најважните антиоксиданси и заедно со имуноглуканот ја поддржуваат работата на имунолошкиот систем.

Важноста на витаминот Ц и цинкот

Витамин Ц

Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и за заштита на клетките од оксидативен стрес. Витаминот Ц исто така придонесува за намалување на заморот и исцрпеноста. Придонесува за нормален метаболизам на производство на енергија, нормално функционирање на нервниот систем и придонесува во регенерација на редуцираната форма на витаминот Е.

Склоноста на организмот на инфекции е поголема кога сме уморни и исцрпени, па земањето на витаминот Ц се препорачува превентивно и за време на инфекција.

Цинк

Цинкот е елемент во трагови кој е важен за повеќе од 300 ензимски процеси. Цинкот придонесува за одржување на кожата, коските, коса и нокти, како и одржување на видот. Исто така придонесува за нормална синтеза на ДНА, нормален кисело-базен метаболизам, нормален метаболизам на јаглени хидрати, масни киселини и микронутриенти. Кај возрасни луѓе кои заболеле од воспаление на белите дробови е утврден недостаток на цинк.

Цинкот се наоѓа во составот на Defendyl P4H®капсули.

Запознајте ги нашите производи

Запознајте ги нашите производи

  • Зајакнување на имунитетот

Кога се употребува Defendyl-Imunoglukan P4H®

Интересни и поучни статии за улогата на имунолошкиот систем во секојдневната употреба.

Во сезона на настинки, грип и останати вируси

Во сезона на настинки, грип и останати вируси

Без разлика на тоа кој вирус ве нападнал (на пр. вирус на грип или настинка), за време на лекувањето се препорачува добро да се одморите, да пиете многу течности и да го зајакнете Вашиот имунолошки систем.

Повеќе

Кај ослабен имунолошки систем

Повеќе