Вируси

Познато е дека вирусите, а пред се ентеровируси, се активни и во периодот на топлите месеци. Инфекција со овие вируси најчесто се манифестира со покачена телесна температура, болки во грлото, главоболка, болки во мускулите, слабост и гастроинтестинални тегоби.

Патувања и стрес

Нашиот имунолошки систем е во постојана готовност, но добива наредба кога има премногу штетни фактори. Патувања, промени на средината, повисоки или пониски температури од вообичаените исто така се стрес за телото, што може да предизвика пад на имунитетот и здравствени проблеми.

Прочитајте повеќе за имунолошкиот систем

Кога се употребува Defendyl®

Интересни и поучни статии за улогата на имунолошкиот систем во секојдневната употреба.

Во сезона на настинки, грип и останати вируси

Во сезона на настинки, грип и останати вируси

Без разлика на тоа кој вирус ве нападнал (на пр. вирус на грип или настинка), за време на лекувањето се препорачува добро да се одморите, да пиете многу течности и да го зајакнете Вашиот имунолошки систем.

Повеќе

Кај ослабен имунолошки систем

Повеќе