Како да се изборите со воспалението на средното уво

Otitis media или воспаление на средното уво е една од најчестите болести во детството, како и главна причина за посета на доктор и препишување на антибиотик. Се смета дека 80% од децата имаат барем една епизода на отитис до својата трета година, а дека кај 40% од децата тоа воспаление се повторува и повеќе пати до 8та година.

Кога се употребува Defendyl-Imunoglukan P4H®

Интересни и поучни статии за улогата на имунолошкиот систем во секојдневната употреба.

Во сезона на настинки, грип и останати вируси

Во сезона на настинки, грип и останати вируси

Без разлика на тоа кој вирус ве нападнал (на пр. вирус на грип или настинка), за време на лекувањето се препорачува добро да се одморите, да пиете многу течности и да го зајакнете Вашиот имунолошки систем.

Повеќе

Кај ослабен имунолошки систем

Повеќе