Нивес Болтар
регионален продукт менаџер за Defendyl®
Почетна >Имуноблог >Интересно > Не дозволувајте настинката да го расипе вашиот летен одмор!

Не дозволувајте настинката да го расипе вашиот летен одмор!

Дали понекогаш се прашувате како е можно да се разболите токму во периодот кога сте на годишен одмор или тргнувате на пат и зошто децата настинуваат и во лето кога надвор е топло?

 

 

Погрижете се да не ве изненади лоша општа состојба на вашето тело за време на годишниот одмор. Кога ќе почувствувате дека ви се намалува отпорноста, може да го зајакнете Вашиот имунолошки систем со Defendyl® P4H. Содржи природен Имуноглукан®, кој ја поттикнува работата на имунолошките клетки и на тој начин помага во постигнување на поголема отпорност. Исто така содржи и витамин Ц и цинк, кои допринесуваат во работата на имунолошкиот систем.

Пред годишниот одмор нашиот имунолошки систем бил во постојана рамнотежа, а со првата прилика на опуштање таа рамнотежа може да се наруши. Телото и здравјето можеме да ги зајакнеме со здрав начин на живот – со физичка активност, разновидна здрава храна и со престанување со штетните навики.

Нашиот организам и во лето треба непрекинато да внимава на микроорганизмите кои можат да влезат во нашето тело и да предизвикаат разни болести.

Најчести причини за намалување на имунитетот во лето се:

  • Клима уредите во авионите, хотелите и автомобилите кои влијаат на сувоста на усната слузокожа. Во слузта која се излачува во дишните патишта и желудникот се накалемуваат бројни микроорганизми, помеѓу кои и вирусите, кои секако ги има во полн авион.
  • Промени во температурата кога разликата од утро до пладне е и повеќе од 10 °C.
  • Стрес пред тргнување на одмор.

 

 

Изберете вистинкси производ за Вас

Defendyl-Imunoglukan P4H® не смеат да ги земаат болни со пресадени органи. Болните, кои земаат имуносупресивни лекови, може да земаат Defendyl-Imunoglukan P4H®, само по совет од лекар. Препорачаните дневни количини односно дози, не смеат да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е замена за балансирана и разновидна исхрана.