Редакција Defendyl<sup>®</sup>
Почетна>Имуноблог>Defendyl®> Имунитетот e секогаш на проверка

Имунитетот e секогаш на проверка

Дека отпорноста на нашиот организам е намалена, забележуваме тогаш кога ќе почне појавата на инфекции: вирусни, бактериски или габични. Најчести инфекции се инфекциите на респираторниот систем, херпес симплекс (херпес на усни), инфекции на уринарен тракт, гинеколошки габични инфекции и други. 

 

 

Намалувањето на отпорноста може да настане од различни причини. Најчесто тоа се стрес, употреба на некои лекови, неправилна исхрана, недостаток на сон, намалена физичка активност, честа употреба на антибиотици... На есен нашето здравје станува поосетливо поради промена на температурите и чест контакт со луѓе во затворени простории, што предизвикува пренос на вируси од еден на друг човек.

На прво место најчесто се малите деца и лицата кои имаат чест контакт со луѓе – вработените во училишта, градинки, маркети, здравствени установи – и затоа можат често да се разболат.

Активна грижа за здравјето треба да биде начин на живот. Имунoлошкиот систем може да го зајакнеме со производите Defendyl-Imunoglukan P4H® за деца и возрасни. 


Defendyl® содржи природен биоактивен Imunoglukan® изолиран од габата буковка, како и витамин Ц и минерал цинк (капсулите), кои допринесуваат за нормална функција на имунолошкиот систем и ги штитат клетките од оксидативниот стрес. Витаминот Ц исто така допринесува за намалување на заморот и исцрпеноста.

 

 

Практични примери за примена на Defendyl-Imunoglukana P4H®:

  • при општа лоша состојба на организмот (исцрпеност, замор)
  • при зголемени телесни оптоварувања
  • кај лица кои се во контакт со заболени
  • кога децата тргнуваат во градинка или училиште
  • кога инфекциите постојано се повторуваат

Defendyl-Imunoglukan P4H® побарајте го во својата аптека. 

Изберете вистинкси производ за Вас

Defendyl-Imunoglukan P4H® не смеат да ги земаат болни со пресадени органи. Болните, кои земаат имуносупресивни лекови, може да земаат Defendyl-Imunoglukan P4H®, само по совет од лекар. Препорачаните дневни количини односно дози, не смеат да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е замена за балансирана и разновидна исхрана.