Имуноблог

Кога детето поради болест не смее да оди во градинка и како да се отвори боледување

Кога детето поради болест не смее да оди во градинка и како да се отвори боледување

Желбата на родителите е нивното дете да биде здраво и да се чувствува добро во градинка. Што треба да направат родителите кога детето ќе се разболи и кога ќе може повторно да се врати во градинка?
Здравјето на семејството на прво место

Здравјето на семејството на прво место

За сите Вас кои на прво место Ви е здравјето одбравме седум совети.
Дали сте алергични? На полен, влакна или можеби и на шефот

Дали сте алергични? На полен, влакна или можеби и на шефот

Прекумерното работење на имунолошкиот систем може да биде причина за зголемена склоност кон реакции на преосетливост кон доста безопасни супстанции од околината – алергени.
Вакцинација како заштитна мерка

Вакцинација како заштитна мерка

Како на природен начин да го подобрите ефектот од вакцините.
Кој е најефикасен начин да се заштитите од други инфекции по прележан COVID-19 ?

Кој е најефикасен начин да се заштитите од други инфекции по прележан COVID-19 ?

За разлика од останатите вирусни инфекции, се покажало дека имунолошките клетки кај пациенти, дури и 2 до 3 месеци по закрепнување од SARS-CoV-2 инфекцијата манифестираат „замор и исцрпеност“
Имунитетот e секогаш на проверка

Имунитетот e секогаш на проверка

Активна грижа за здравјето треба да биде начин на живот. Имунoлошкиот систем може да го зајакнеме со производите Defendyl-Imunoglukan P4H® за деца и возрасни.
-1 1 3

ИМУНОБЛОГ

Имуноблог содржи новости од светот на имунитетот. Се трудиме да Ви подготвиме интересни содржини поврзани со здравиот и активен начин на живот кој е клуч за одржување на здравјето и добриот имунитет. Стручните текстови ги подготвуваат фармацевти, лекари и други специјалисти. Исто така може да прочитатете и искуства од спортисти и други корисници, како и сите новости поврзани со производите Defendyl®.

СТРУЧНИ ЛИЦА

  • Надја Отт, Мр фарм, регионален продукт менаџер за Defendyl®
  • Нивес Болтар, маркетинг менаџер за ОТЦ производи
  • инж. Асс. Таја Железник Рамут, мр. микробиолог
  • Доц. Др.Матеја Логар, специјалист инфектолог,Инфективна клиника - Љубљана
  • Матиц Долинар, Мр фарм
  • Грегор Скварча, мр фарм., советник за медицински прашања
  • Јасмина Делалут, мр хем. инж.

Defendyl-Imunoglukan P4H® не смеат да ги земаат болни со пресадени органи. Болните, кои земаат имуносупресивни лекови, може да земаат Defendyl-Imunoglukan P4H®, само по совет од лекар. Препорачаните дневни количини односно дози, не смеат да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е замена за балансирана и разновидна исхрана.