Имуноблог

Почетна > Имуноблог > Интересно
Децата и настинката

Децата и настинката

Настинката и респираторните инфекции се најчеста причина за отсуство од градинка или од работа.
Што е заедничко за бубамарите и имунолошкиот систем?

Што е заедничко за бубамарите и имунолошкиот систем?

Слично како што бубамарите во градините и на ливадите бараат бубачки кои ги напаѓаат цвеќињата и зеленчукот, така и Defendyl® му помага на организмот во борба против вирусите и помага во зајакнување на имунолошката отпорност.
Како да се изборите со воспалението на средното уво

Како да се изборите со воспалението на средното уво

Отитисот може да има сериозно последици на квалитетот на животот на детето и родителите.

ИМУНОБЛОГ

Имуноблог содржи новости од светот на имунитетот. Се трудиме да Ви подготвиме интересни содржини поврзани со здравиот и активен начин на живот кој е клуч за одржување на здравјето и добриот имунитет. Стручните текстови ги подготвуваат фармацевти, лекари и други специјалисти. Исто така може да прочитатете и искуства од спортисти и други корисници, како и сите новости поврзани со производите Defendyl®.

СТРУЧНИ ЛИЦА

  • Надја Отт, Мр фарм, регионален продукт менаџер за Defendyl®
  • Нивес Болтар, маркетинг менаџер за ОТЦ производи
  • инж. Асс. Таја Железник Рамут, мр. микробиолог
  • Доц. Др.Матеја Логар, специјалист инфектолог,Инфективна клиника - Љубљана
  • Матиц Долинар, Мр фарм
  • Грегор Скварча, мр фарм., советник за медицински прашања
  • Јасмина Делалут, мр хем. инж.

Defendyl-Imunoglukan P4H® не смеат да ги земаат болни со пресадени органи. Болните, кои земаат имуносупресивни лекови, може да земаат Defendyl-Imunoglukan P4H®, само по совет од лекар. Препорачаните дневни количини односно дози, не смеат да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е замена за балансирана и разновидна исхрана.