Имуноблог

Почетна > Имуноблог > Интересно
Прекумерен замор и исцрпеност: како можеме да си помогнеме сами на себе

Прекумерен замор и исцрпеност: како можеме да си помогнеме сами на себе

Важно е да се обидеме да го пронајдеме причинителот на својот замор, бидејќи со тоа се олеснува и изборот на мерките кои ќе ни помогнат да ја подобриме нашата состојба.
Рецепти со печурки

Рецепти со печурки

Собравме неколку извонредни рецепти со буковки, кои можете да ги замените со вргањ или шампињони.
Дали ја познавате печурката буковка?

Дали ја познавате печурката буковка?

Одлична е за готвење и за јакнење на имунолошкиот систем.
Грип кај децата: како да го препознаете и лекувате

Грип кај децата: како да го препознаете и лекувате

Да провериме што знаете за грипот кај децата.
Останете здрави преку целата година и уживајте во животот

Останете здрави преку целата година и уживајте во животот

5 совети за исполнет живот
4 корисни совети: зошто да останеме дома кога имаме настинка или сме болни?

4 корисни совети: зошто да останеме дома кога имаме настинка или сме болни?

Одењето на работа само го зголемува ризикот од ширење на болеста.

ИМУНОБЛОГ

Имуноблог содржи новости од светот на имунитетот. Се трудиме да Ви подготвиме интересни содржини поврзани со здравиот и активен начин на живот кој е клуч за одржување на здравјето и добриот имунитет. Стручните текстови ги подготвуваат фармацевти, лекари и други специјалисти. Исто така може да прочитатете и искуства од спортисти и други корисници, како и сите новости поврзани со производите Defendyl®.

СТРУЧНИ ЛИЦА

  • Надја Отт, Мр фарм, регионален продукт менаџер за Defendyl®
  • Нивес Болтар, маркетинг менаџер за ОТЦ производи
  • инж. Асс. Таја Железник Рамут, мр. микробиолог
  • Доц. Др.Матеја Логар, специјалист инфектолог,Инфективна клиника - Љубљана
  • Матиц Долинар, Мр фарм
  • Грегор Скварча, мр фарм., советник за медицински прашања
  • Јасмина Делалут, мр хем. инж.

Defendyl-Imunoglukan P4H® не смеат да ги земаат болни со пресадени органи. Болните, кои земаат имуносупресивни лекови, може да земаат Defendyl-Imunoglukan P4H®, само по совет од лекар. Препорачаните дневни количини односно дози, не смеат да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е замена за балансирана и разновидна исхрана.