Имуноблог

Почетна > Имуноблог > Интересно
5 симптоми на намален имунитет

5 симптоми на намален имунитет

Како да знаете дека имунитетот ви е намален и треба да се погрижите за негово јакнење? Некои симптоми јасно ќе ви дадат до знаење дека вашата борба со патогените не оди баш како што треба.
Тргнување во градинка – стрес за детето и целото семејство

Тргнување во градинка – стрес за детето и целото семејство

Во периодот кога мајките мора да се вратат на работа, а децата да тргнат во градинка, на многу семејства животот им се превртува наопаку.
Што ја предизвикува настинката?

Што ја предизвикува настинката?

Кога некој кој е настинат кива и кашла, во воздухот се ослободуваат милион вируси кои потоа завршуваат на други лица или на околните површини и поради тоа настинката брзо се шири.
Децата и настинката

Децата и настинката

Настинката и респираторните инфекции се најчеста причина за отсуство од градинка или од работа.
Не дозволувајте нстинката да го расипе вашиот летен одмор!

Не дозволувајте нстинката да го расипе вашиот летен одмор!

Нашиот организам и во лето треба непрекинато да внимава на микроорганизмите кои можат да влезат во нашето тело и да предизвикаат разни болести.
Што е заедничко за бубамарите и имунолошкиот систем?

Што е заедничко за бубамарите и имунолошкиот систем?

Слично како што бубамарите во градините и на ливадите бараат бубачки кои ги напаѓаат цвеќињата и зеленчукот, така и Defendyl® му помага на организмот во борба против вирусите и помага во зајакнување на имунолошката отпорност.

ИМУНОБЛОГ

Имуноблог содржи новости од светот на имунитетот. Се трудиме да Ви подготвиме интересни содржини поврзани со здравиот и активен начин на живот кој е клуч за одржување на здравјето и добриот имунитет. Стручните текстови ги подготвуваат фармацевти, лекари и други специјалисти. Исто така може да прочитатете и искуства од спортисти и други корисници, како и сите новости поврзани со производите Defendyl®.

СТРУЧНИ ЛИЦА

  • инфектолог др. Матеја Логар, др мед.
  • Нивес Болтар, регионален продукт менаџер за брендот DefendylP4H®
  • Урша Јарц, мр фарм.

Defendyl-Imunoglukan P4H® не смеат да ги земаат болни со пресадени органи. Болните, кои земаат имуносупресивни лекови, може да земаат Defendyl-Imunoglukan P4H®, само по совет од лекар. Препорачаните дневни количини односно дози, не смеат да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е замена за балансирана и разновидна исхрана.