Имуноблог

8 едноставни совети за здраво секојдневие

8 едноставни совети за здраво секојдневие

Со неколку едноставни постапки секој од нас може да се погрижи за здрав и долг живот.
Совети од педијатар за полесно справување со вирусни инфекции на респираторниот систем

Совети од педијатар за полесно справување со вирусни инфекции на респираторниот систем

Ако минатата година имаше многу малку болни деца поради комплетното затворање на градинките и училиштата за време на новата пандемија со корона вирусот, овогодинешната сезона пак започна многу рано.
Defendyl P4H<sup>®</sup> − заштита од вируси

Defendyl P4H® − заштита од вируси

Производите Defendyl P4H преку бројните клинички испитувања се докажале како ефикасни кај различни респираторни инфекции кои се најчесто предизвикани од вируси.
Како се развива имунолошкиот систем во детството и што влијае на него?

Како се развива имунолошкиот систем во детството и што влијае на него?

Одговорот на вродениот имунолошки систем е брз, но неспецифичен и поради тоа помалку ефикасен од одговорот на стекнатиот имунолошки систем.
Работата на имунитетот е особено важна. Дали знаете како работи?

Работата на имунитетот е особено важна. Дали знаете како работи?

Приказната за имунитетот е навистина сложена, но рецептот за правилна и ефикасна работа е едноставен.
Не се исти сите бета-глукани. Кои се најважните разлики?

Не се исти сите бета-глукани. Кои се најважните разлики?

Важно е да знаете кои производи имаат потврдена ефикасност во клинички истражувања на луѓе.

ИМУНОБЛОГ

Имуноблог содржи новости од светот на имунитетот. Се трудиме да Ви подготвиме интересни содржини поврзани со здравиот и активен начин на живот кој е клуч за одржување на здравјето и добриот имунитет. Стручните текстови ги подготвуваат фармацевти, лекари и други специјалисти. Исто така може да прочитатете и искуства од спортисти и други корисници, како и сите новости поврзани со производите Defendyl®.

СТРУЧНИ ЛИЦА

  • Надја Отт, Мр фарм, регионален продукт менаџер за Defendyl®
  • Нивес Болтар, маркетинг менаџер за ОТЦ производи
  • инж. Асс. Таја Железник Рамут, мр. микробиолог
  • Доц. Др.Матеја Логар, специјалист инфектолог,Инфективна клиника - Љубљана
  • Матиц Долинар, Мр фарм
  • Грегор Скварча, мр фарм., советник за медицински прашања
  • Јасмина Делалут, мр хем. инж.

Defendyl-Imunoglukan P4H® не смеат да ги земаат болни со пресадени органи. Болните, кои земаат имуносупресивни лекови, може да земаат Defendyl-Imunoglukan P4H®, само по совет од лекар. Препорачаните дневни количини односно дози, не смеат да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е замена за балансирана и разновидна исхрана.