Имуноблог

Почетна > Имуноблог
4 корисни совети: зошто да останеме дома кога имаме настинка или сме болни?

4 корисни совети: зошто да останеме дома кога имаме настинка или сме болни?

Одењето на работа само го зголемува ризикот од ширење на болеста.
Силен имунолошки систем во борбата против бактериите и вирусите

Силен имунолошки систем во борбата против бактериите и вирусите

Силниот имунолошки систем е клучен во одбраната на човечкото тело.
Работата на имунитетот е особено важна. Дали знаете како работи?

Работата на имунитетот е особено важна. Дали знаете како работи?

Приказната за имунитетот е навистина сложена, но рецептот за правилна и ефикасна работа е едноставен.
Не се исти сите бета-глукани. Кои се најважните разлики?

Не се исти сите бета-глукани. Кои се најважните разлики?

Важно е да знаете кои производи имаат потврдена ефикасност во клинички истражувања на луѓе.
Возрасните лица и имунолошкиот систем

Возрасните лица и имунолошкиот систем

Една од најистражуваните последици од стареењето е функцијата на имунолошкиот систем.
Совладајте го заморот со помош на 7 едноставни методи

Совладајте го заморот со помош на 7 едноставни методи

Дали секојдневно Ви се случува истото, чекате да дојде вечер и веднаш да си легнете? Не сте единствени.

ИМУНОБЛОГ

Имуноблог содржи новости од светот на имунитетот. Се трудиме да Ви подготвиме интересни содржини поврзани со здравиот и активен начин на живот кој е клуч за одржување на здравјето и добриот имунитет. Стручните текстови ги подготвуваат фармацевти, лекари и други специјалисти. Исто така може да прочитатете и искуства од спортисти и други корисници, како и сите новости поврзани со производите Defendyl®.

СТРУЧНИ ЛИЦА

  • Надја Отт, Мр фарм, регионален продукт менаџер за Defendyl®
  • Нивес Болтар, маркетинг менаџер за ОТЦ производи
  • инж. Асс. Таја Железник Рамут, мр. микробиолог
  • Доц. Др.Матеја Логар, специјалист инфектолог,Инфективна клиника - Љубљана
  • Матиц Долинар, Мр фарм
  • Грегор Скварча, мр фарм., советник за медицински прашања
  • Јасмина Делалут, мр хем. инж.

Defendyl-Imunoglukan P4H® не смеат да ги земаат болни со пресадени органи. Болните, кои земаат имуносупресивни лекови, може да земаат Defendyl-Imunoglukan P4H®, само по совет од лекар. Препорачаните дневни количини односно дози, не смеат да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е замена за балансирана и разновидна исхрана.