Имуноблог

Почетна > Имуноблог
8 едноставни совети за здраво секојдневие

8 едноставни совети за здраво секојдневие

Со неколку едноставни постапки секој од нас може да се погрижи за здрав и долг живот.
Совети од педијатар за полесно справување со вирусни инфекции на респираторниот систем

Совети од педијатар за полесно справување со вирусни инфекции на респираторниот систем

Ако минатата година имаше многу малку болни деца поради комплетното затворање на градинките и училиштата за време на новата пандемија со корона вирусот, овогодинешната сезона пак започна многу рано.
Прекумерен замор и исцрпеност: како можеме да си помогнеме сами на себе

Прекумерен замор и исцрпеност: како можеме да си помогнеме сами на себе

Важно е да се обидеме да го пронајдеме причинителот на својот замор, бидејќи со тоа се олеснува и изборот на мерките кои ќе ни помогнат да ја подобриме нашата состојба.
Кога детето поради болест не смее да оди во градинка и како да се отвори боледување

Кога детето поради болест не смее да оди во градинка и како да се отвори боледување

Желбата на родителите е нивното дете да биде здраво и да се чувствува добро во градинка. Што треба да направат родителите кога детето ќе се разболи и кога ќе може повторно да се врати во градинка?
Здравјето на семејството на прво место

Здравјето на семејството на прво место

За сите Вас кои на прво место Ви е здравјето одбравме седум совети.
Дали сте алергични? На полен, влакна или можеби и на шефот

Дали сте алергични? На полен, влакна или можеби и на шефот

Прекумерното работење на имунолошкиот систем може да биде причина за зголемена склоност кон реакции на преосетливост кон доста безопасни супстанции од околината – алергени.

ИМУНОБЛОГ

Имуноблог содржи новости од светот на имунитетот. Се трудиме да Ви подготвиме интересни содржини поврзани со здравиот и активен начин на живот кој е клуч за одржување на здравјето и добриот имунитет. Стручните текстови ги подготвуваат фармацевти, лекари и други специјалисти. Исто така може да прочитатете и искуства од спортисти и други корисници, како и сите новости поврзани со производите Defendyl®.

СТРУЧНИ ЛИЦА

  • Надја Отт, Мр фарм, регионален продукт менаџер за Defendyl®
  • Нивес Болтар, маркетинг менаџер за ОТЦ производи
  • инж. Асс. Таја Железник Рамут, мр. микробиолог
  • Доц. Др.Матеја Логар, специјалист инфектолог,Инфективна клиника - Љубљана
  • Матиц Долинар, Мр фарм
  • Грегор Скварча, мр фарм., советник за медицински прашања
  • Јасмина Делалут, мр хем. инж.

Defendyl-Imunoglukan P4H® не смеат да ги земаат болни со пресадени органи. Болните, кои земаат имуносупресивни лекови, може да земаат Defendyl-Imunoglukan P4H®, само по совет од лекар. Препорачаните дневни количини односно дози, не смеат да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е замена за балансирана и разновидна исхрана.