Имуноблог

Почетна > Имуноблог
Вакцинација како заштитна мерка

Вакцинација како заштитна мерка

Како на природен начин да го подобрите ефектот од вакцините.
Кој е најефикасен начин да се заштитите од други инфекции по прележан COVID-19 ?

Кој е најефикасен начин да се заштитите од други инфекции по прележан COVID-19 ?

За разлика од останатите вирусни инфекции, се покажало дека имунолошките клетки кај пациенти, дури и 2 до 3 месеци по закрепнување од SARS-CoV-2 инфекцијата манифестираат „замор и исцрпеност“
Рецепти со печурки

Рецепти со печурки

Собравме неколку извонредни рецепти со буковки, кои можете да ги замените со вргањ или шампињони.
Дали ја познавате печурката буковка?

Дали ја познавате печурката буковка?

Одлична е за готвење и за јакнење на имунолошкиот систем.
Defendyl P4H<sup>®</sup> − заштита од вируси

Defendyl P4H® − заштита од вируси

Производите Defendyl P4H преку бројните клинички испитувања се докажале како ефикасни кај различни респираторни инфекции кои се најчесто предизвикани од вируси.
Како се развива имунолошкиот систем во детството и што влијае на него?

Како се развива имунолошкиот систем во детството и што влијае на него?

Одговорот на вродениот имунолошки систем е брз, но неспецифичен и поради тоа помалку ефикасен од одговорот на стекнатиот имунолошки систем.

ИМУНОБЛОГ

Имуноблог содржи новости од светот на имунитетот. Се трудиме да Ви подготвиме интересни содржини поврзани со здравиот и активен начин на живот кој е клуч за одржување на здравјето и добриот имунитет. Стручните текстови ги подготвуваат фармацевти, лекари и други специјалисти. Исто така може да прочитатете и искуства од спортисти и други корисници, како и сите новости поврзани со производите Defendyl®.

СТРУЧНИ ЛИЦА

  • Надја Отт, Мр фарм, регионален продукт менаџер за Defendyl®
  • Нивес Болтар, маркетинг менаџер за ОТЦ производи
  • инж. Асс. Таја Железник Рамут, мр. микробиолог
  • Доц. Др.Матеја Логар, специјалист инфектолог,Инфективна клиника - Љубљана
  • Матиц Долинар, Мр фарм
  • Грегор Скварча, мр фарм., советник за медицински прашања
  • Јасмина Делалут, мр хем. инж.

Defendyl-Imunoglukan P4H® не смеат да ги земаат болни со пресадени органи. Болните, кои земаат имуносупресивни лекови, може да земаат Defendyl-Imunoglukan P4H®, само по совет од лекар. Препорачаните дневни количини односно дози, не смеат да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е замена за балансирана и разновидна исхрана.